Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις


Ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικές επισκέψεις από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα/δραστηριότητες Μουσείων και λοιπές προτάσεις φορέων στην ιστοσελίδα e-yliko έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ούτε η ασφάλεια των χώρων στους οποίους διεξάγονται.

Οι φορείς που επιθυμούν να αναρτηθούν πληροφορίες για τα προγράμματά τους, μπορούν να ενημερωθούν από εδώ. 

dro17

Η δρω – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ προσφέρει προγράμματα βιωματικού, επιμορφωτικού χαρακτήρα στην Αθήνα: (Νέα Κηφισιά: Χελιδονούς 55 και Πλάκα: Αφροδίτης 9 και Αδριανού 94) και στο Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Εναλλακτικών δραστηριοτήτων “δρω” στην Ναύπακτο: Κρύα Βρύση Βλαχομάνδρας.
Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά, μαθαίνουν, διασκεδάζουν και καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα! Συνολικά προσφέρονται 15 εκπαιδευτικά προγράμματα, απευθύνονται σε μαθητές B/βάθμιας εκπαίδευσης, έχουν διάρκεια 1,30’, λειτουργούν ως υποστηρικτικό βοήθημα στις ενότητες διδασκαλίας και εμπλουτίζουν τις θεματικές προσεγγίσεις των βιωματικών δράσεων που αναλαμβάνουν οι τάξεις ως project εργασίας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι θεματικές κατηγορίες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αφορούν θεματικές που σχετίζονται με διδακτικά αντικείμενα για τη σχολική και κοινωνική ζωή, τη φύση και την άσκηση, τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες τέχνης, την Ιστορία, το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.
Η βιωματική μάθηση, που εφαρμόζουμε πιστά από το 1999, εντάσσει τους μαθητές στη διαδικασία της μάθησης μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους και παράλληλα ευαισθητοποιεί σε έννοιες και αξίες επικοινωνίας, συνεργασίας, ομαδικότητας, διασφαλίζοντας ποιοτική διασκέδαση και καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος.
Η οικονομική συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι 7 ευρώ για κάθε μαθητή. Στην επικοινωνία με τους καθηγητές των σχολείων, γίνονται καλύτερες τιμές ενώ παράλληλα δεχόμαστε δωρεάν παιδιά για τα οποία οι εκπαιδευτικοί μας ενημερώνουν ότι έχουν οικονομικές δυσκολίες.

Α. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ δείτε τον πίνακα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα πατώντας εδώ

     ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠ.ΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2017 - 2018

Β. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές ΛΥΚΕΙΟΥ δείτε τον πίνακα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα πατώντας εδώ

     ΛΥΚΕΙΟ ΕΚΠ.ΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2017 - 2018

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δρω – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ και τα εκπαιδευτικά προγράμματα στην ιστοσελίδα: www.dro.gr
Τηλέφωνο: 210 32 32 518-9, Fax: 210 33 16 755, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ “δρω”
Τηλέφωνο & Fax: 26340 27 987

biotexnikoBiomixaniko

Σας πληροφορούμε ότι το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο υλοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα τα οποία πραγματοποιούνται στα μουσεία και τους ευρύτερα μουσειακούς χώρους της Λαυρεωτικής, απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναπτύσσονται σε τρεις θεματικές ενότητες.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

A. “ΠΕΤΡΩΜΑ, ΟΡΥΚΤΟ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑ”
1. «Εξόρυξη και Μεταλλεία στη Λαυρεωτική», για μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
2. «Πέτρωμα-Ορυκτό-Μετάλλευμα: (Τα ορυκτά στην καθημερινή μας ζωή)», για μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου

B. “ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ”
1. «Πώς γίνεται μία ανασκαφή;», για μαθητές Δ’- ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
2. «Μία μέρα στο Μουσείο τα πιάτα γίνανε πινάκια…», για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ – Β’ Δημοτικού
3. «Πώς εργάζονταν οι αρχαίοι»
• «Πως Έφτιαχναν τα Αγγεία», για μαθητές Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α ‘ – Γ’ Λυκείου
• «Πως Έφτιαχναν τα Ενδύματα» για μαθητές Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’- Γ’ Λυκείου
• «Πως Παρήγαν τον Άργυρο και το Μόλυβδο», για μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
4. «Η σημασία του ακρωτηρίου του Σουνίου», για μαθητές Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου

Γ. “ΝΕΟΤΕΡΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΛΑΥΡΙΟ”
1. «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας εργάτης», για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’, Β’ Δημοτικού
2. «Εργαλεία και Μηχανές», για μαθητές όλων των τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου
3. «Η μεταλλουργία στην παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου», για μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
o (α) «Παιχνίδι με τη Χημεία του παραπάνω προγράμματος», για μαθητές Δ΄, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
4. «Ανάκληση αναμνήσεων: Τι θυμάμαι από την παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου», για μαθητές Δ’ - ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
4. «Το Λιμάνι και ο Άνθρωπος», για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ ο μαθητής τις καθημερινές και 6 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.
Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο
Διεύθυνση: Λεωφόρος Λαυρίου 1, Τ.Κ. 19500
Έδρα: Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Ε.Μ.Π.
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22920 - 25575
Fax: 22920 - 69178
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.bbem.edu.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 25-09-17, 13:53

starlabPlanhtario Με το κινητό πλανητάριο Starlab, μπορούν όλοι οι μαθητές να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός πραγματικού πλανητάριου. Κάντε ένα μοναδικό ταξίδι στο διάστημα, δείτε τα αστέρια και τους πλανήτες όπως φαίνονται σε σκοτεινό ουρανό, μάθετε για τους μύθους των αστεριών και τις ιστορίες που τα συνδέουν, ανακαλύψτε συναρπαστικούς κόσμους πολύ μακριά από τη Γη!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Οι εκπαιδευτικές μας παρουσιάσεις είναι προσαρμοσμένες σε όλες τις ηλικίες από νηπιαγωγείο έως και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πραγματοποιούνται σε ομάδες των 35 περίπου μαθητών και η διάρκειά τους είναι 45 λεπτά περίπου (μία διδακτική ώρα). Το αντίτιμο για το νησί της Κρήτης είναι 4€/παιδί και κρατήσεις μπορούν να γίνουν τηλεφωνικώς στο 6947-837856, υπεύθυνος επικοινωνίας: Μάνος Τσικαλάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 26-09-17, 10:58

ekpProgYPPOA

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ θα πραγματοποιήσει για το σχολικό έτος 2017-18 εκπαιδευτικά προγράμματα σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία των Αθηνών ως ακολούθως:

1. Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βασικό άξονα τη γένεση, την εξέλιξη και την αναβίωση του αρχαίου δράματος. Απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας (από Δ΄ Δημοτικού) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Λειτουργία: Νοέμβριος 2017
Μέρες λειτουργίας: Τετάρτη
Ώρες λειτουργίας: 09:00-11:00
Χώρος λειτουργίας: Μουσείο Π. και Α. Κανελλοπούλου, Θεωρίας 12, Πλάκα

και στη συνέχεια:

Λειτουργία: Δεκέμβριος 2017 – Μάρτιος 2018
Μέρες λειτουργίας: Τετάρτη
Ώρες λειτουργίας: 09:00-11:00 και 11:00-13:00
Χώρος λειτουργίας: Μουσείο Π. και Α. Κανελλοπούλου, Θεωρίας 12, Πλάκα

2. Καπνικαρέα-Ένα Βυζαντινό Μνημείο στο κέντρο της αγοράς
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία της Αθήνας της μεσοβυζαντινής περιόδου, εξετάζει τη σχέση του βυζαντινού μνημείου με τον περιβάλλοντα χώρο του στο πέρασμα των αιώνων και θίγει θέματα της προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης του.

Λειτουργία: Απρίλιος- Ιούνιος 2018
Μέρες λειτουργίας: Τετάρτη
Ώρες λειτουργίας: 9:00-11:00
Χώρος λειτουργίας: Βυζαντινός ναός Καπνικαρέας, Πεζόδρομος Ερμού

Επισημαίνεται ότι:
 Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος είναι δωρεάν.
 Ανώτατο όριο συμμετεχόντων μαθητών σε κάθε δίωρο πρόγραμμα: 25
 Για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητη η προσυνεννόηση
 Δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα θα γίνονται τηλεφωνικώς από 14 Σεπτεμβρίου 2017 κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 9:00π.μ-12μ.μ. στo τηλέφωνo: 210 3321764 (κα Γιώτα Κόλλια)
 Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας
 Το πρόγραμμα της Καπνικαρέας σε περίπτωση αντίξοων καιρικών συνθηκών (βροχής κτλ) αυτόματα ακυρώνεται επειδή πραγματοποιείται σε υπαίθριο χώρο.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων διαθέτει επικαιροποιημένο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις σχολικές βαθμίδες για 18 θεματικές που αφορούν όλες τις περιόδους από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα (θέατρο, γραφή, θέματα τοπικής ιστορίας κτλ) και εμπλουτίζονται από έντυπα, διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, φύλλα εργασίας, προτάσεις για εκπαιδευτικές επισκέψεις κτλ.

Το σύνολο του εκπαιδευτικού υλικού είναι αναρτημένο στον κόμβο http://followodysseus.culture.gr/ και μπορούν να το επισκέπτονται ελεύθερα οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές επιλέγοντας από το «αποθετήριο» τη θεματική που τους ενδιαφέρει. Ο κόμβος διαθέτει επίσης μηχανή αναζήτησης, δυνατότητα ανάρτησης σχολίων, καθώς και εκτύπωσης μεγάλου μέρους των ψηφιακών αρχείων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τις αρμοδιότητες του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.yppo.gr/1/g1540.jsp?obj_id=2588 και https://www.facebook.com/Τμήμα-Εκπαιδευτικών-Προγραμμάτων-Επικοινωνίας-ΥΠΠΟΑ-1042744769160815
καθώς και τα επισυναπτόμενα αρχεία: Αρχείο1  Αρχείο2

Τελευταία τροποποίηση στις 21-09-17, 15:41

kipopaideia

Ο χώρος δημιουργικής έκφρασης "Κηποπαιδεία" διοργανώνει μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου με θέμα: 

- "Μυστήριο των αριθμών", βιωματικό μαθηματικό παιχνίδι για όλες τις τάξεις του Δημοτικού
- "Κηποπειράματα", βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού
- "Φώτα-Κάμερα-Πάμε!", βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου
- "Βρέχει ιδέες", "Έχω άποψη..., άρα υπάρχω", "Διαβάζω και αλλάζω", βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Επικοινωνία
Εθνικής Αντιστάσεως 39, Παλλήνη
Τηλ. 210 6033609, e-mail: info_at_kipopedia.gr
www.kipopedia.gr 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21-09-17, 13:08

fitSmiling

Η AthensTrainers® διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία πάνω στην ανάπτυξη του παιδιού. Αναλαμβάνει και οργανώνει με το πρόγραμμα " Fit Smiling Kids", εκπαιδευτικά προγράμματα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, καθώς και σε άλλους εκπαιδευτικούς και πολιτισμικούς φορείς.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται τόσο σε παιδιά νηπιαγωγείου όσο και δημοτικού κι αφορούν την Υγεία, το Ολυμπιακό Ιδεώδες, έναν Έξυπνο Οδηγό Προστασίας του Εαυτού μας και των Γύρω μας σε απρόοπτες καταστάσεις καθώς και το θέμα των παλιών και χαλασμένων παιχνιδιών. Όλα τα προγράμματα μπορούν να προσαρμοστούν στην ανάλογη ηλικιακή ομάδα, πλαισιωμένα με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Εκτός απ'τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικές εκδρομές στη φύση με πλούσια θεματολογία. Σκοπός είναι η εκπαίδευση κι η ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στη φύση μέσα από βιωματικά και διαδραστικά παιχνίδια. Οι μικροί φίλοι παίρνουν πληροφορίες για τη χλωρίδα και τη πανίδα, για ότι συναντήσουν σε ένα δάσος, ανακαλύπτουν ξεχασμένα παιχνίδια απ΄την Αρχαία Ελλάδα και την Ελληνική Παράδοση. Η ομάδα αποτελείται από παιδαγωγούς, γυμναστές, μουσικοπαιδαγωγούς, ηθοποιούς και χοροδιδασκάλους.
Η διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 75 λεπτά. Η συμμετοχή των παιδιών κυμαίνεται αναλόγως τον αριθμό συμμετοχών .

Περισσότερες πληροφορίες:
Ιστοσελίδα: www.athenstrainers.gr www.fitsmilingkids.gr
Τηλέφωνο: 6950614115
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στη συνέχεια μια μικρή περιγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων:

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-ΥΓΕΙΑ
Μέσα από ένα θεατρικό, διαδραστικό και βιωματικό πρόγραμμα τα παιδιά μαθαίνουν και ανακαλύπτουν μαζί με τους δύο ήρωες της ιστορίας μας, ποιο είναι το μυστικό της καλής υγείας. Ο Τζόννυ Φίτνες και ο Τζέρυ Μπέρρυ θα μάθουν στα παιδιά πως ο μαγικός συνδυασμός της σωστής διατροφής και άθλησης είναι αυτός που θα αλλάξει τις συνήθειες της καθημερινής τους ζωής και θα οδηγήσει στην επιτυχία, δηλαδή στην υγεία.

Η DREAM-TEAM ΤΩΝ ΜΥΘΙΚΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Οι ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας, ο ατρόμητος Αχιλλέας, ο βασιλιάς Θησέας,ο πολυμήχανος Οδυσσέας, επιστρατεύονται και καλούν τους μικρούς μας φίλους. Ποιο είναι το κάλεσμα; Μα φυσικά ν΄αγωνιστούν μαζί τους και να γνωρίσουν μέσα από μια «διαδρομή του χθες ως τις μέρες μας», τους αρχαίους και σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ένα οπτικοακουστικό και διαδραστικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να μάθουν για το Ολυμπιακό Ιδεώδες!

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ
Μερικές φορές, συμβαίνουν και απρόοπτα. Πόσο καλά μπορεί να γνωρίζουν οι μικροί μας φίλοι πώς να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη ανάγκη; Μια ξαφνική μπόρα, ένα μικρότερο παιδάκι που χάθηκε από τη μαμά του λόγω πολυκοσμίας, ένα χτύπημα στο γόνατο την ώρα του παιχνιδιού... Και πόσο προετοιμασμένοι θα είναι; Ένας μικρός οδηγός για τα παιδιά με σκοπό να τα ενημερώσει και να δώσει έξυπνες λύσεις στο πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους, μέσα από ένα πλούσιο οπτικοακουστικό, διαδραστικό και βιωματικό πρόγραμμα.

ΑΝΑΠΑΙΧΝΙΔΟΥΠΟΛΗ
‘Ενα ολοκαίνουργιο φανταστικό παιχνίδι είναι στη Η AthensTrainers® διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία πάνω στην ανάπτυξη του παιδιού. Αναλαμβάνει και οργανώνει με το πρόγραμμα " Fit Smiling Kids", εκπαιδευτικά προγράμματα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, καθώς και σε άλλους εκπαιδευτικούς και πολιτισμικούς φορείς.

Τελευταία τροποποίηση στις 21-09-17, 13:11

droEkpaideytikaΗ δρω – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ προσφέρει προγράμματα βιωματικού, επιμορφωτικού χαρακτήρα στην Αθήνα: (Νέα Κηφισιά: Χελιδονούς 55 και Πλάκα: Αφροδίτης 9 και Αδριανού 94) και στο Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Εναλλακτικών δραστηριοτήτων “δρω” στην Ναύπακτο: Κρύα Βρύση Βλαχομάνδρας.

Συνολικά προσφέρονται 36 εκπαιδευτικά προγράμματα με θεματικούς άξονες: Ζωή & Περιβάλλον, Αγωγή Υγείας, Τέχνες & Παράδοση, Η Ιστορία Ζωντανεύει. Απευθύνονται σε μαθητές Α/βάθμιας εκπαίδευσης, έχουν διάρκεια 1,45’ και είναι σχεδιασμένα ώστε τα παιδιά να αποκτούν γνώσεις, να καλλιεργούν αξίες, να ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη, να ανακαλύπτουν γνωστικά στοιχεία μέσα από την εμπειρία και την πρακτική.

Η οικονομική συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί. Στην επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων γίνονται καλύτερες τιμές ενώ παράλληλα γίνονται δεκτά δωρεάν παιδιά για τα οποία οι εκπαιδευτικοί ενημερώνουν ότι έχουν οικονομικές δυσκολίες.

Για να δείτε αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα ΑΝΑ ΤΑΞΗ πατήστε: Α’_ΕΚΠ.ΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, Β’_ΕΚΠ.ΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, Γ’_ΕΚΠ.ΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, Δ’_ΕΚΠ.ΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, Ε’_ΕΚΠ.ΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΣΤ’_ΕΚΠ.ΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Α. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ δείτε τους πίνακες με τα εκπαιδευτικά και τα εποχιακά προγράμματα αντίστοιχα.

Β. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά και τα εποχιακά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ σχολείων δείτε τους πίνακες με τα εκπαιδευτικά και τα εποχιακά προγράμματα αντίστοιχα. 

Γ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ χαρακτήρα που απευθύνονται σε μαθητές ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ σχολείων δείτε το αρχείο πατώντας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δρω – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
και τα εκπαιδευτικά προγράμματα στην ιστοσελίδα: www.dro.gr
Τηλέφωνο: 210 32 32 518-9, Fax: 210 33 16 755, E-mail: child_at_dro.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)

Τελευταία τροποποίηση στις 21-09-17, 10:57

KentroEllhnismouIdrymaDamianou

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ έχει να επιδείξει ένα μεγάλο έργο: τον ΚΗΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που περιλαμβάνει έντεκα θεματικές ενότητες:

- Η εκστρατεία και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου
- Ομήρου-Ιλιάς και Ομήρου Οδύσσεια
- Αρχαία Ελληνική Λυρική Ποίηση
- Αρχαίο Ελληνικό Δράμα
- Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
- Πανελλήνιοι Αθλητικοί και καλλιτεχνικοί Αγώνες, Ολυμπιακοί Αγώνες, Πυθικοί Αγώνες, Ίσθμια, Νέμεα
- Ήρωες και Ημίθεοι. Ηρακλής, Ιάσων, Θησεύς
- Η Χιλιόχρονη Βυζαντινή Αυτοκρατορία
- Η Κύπρος στην Ελληνική Μυθολογία, Ιστορία και Πολιτισμό
- Μεγάλοι Σταθμοί της Ιστορίας

Το κόστος ανα μαθητή ειναι 3 ευρώ.

ΚΗΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ
Τηλεφ. Επικοινωνίας:
Σχίνος: 27440-57070, 57224
Γραφεία Πειραιώς: 213 0186100  -154
Fax: 213 0186101
E-mail: webmaster_at_cfhdf.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)
http://www.cfhdf.gr 

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στα συνημμένα αρχεία: συνοδευτικό αρχείο, αναπαράσταση χώρου, χάρτης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22-09-17, 12:02

teamMagma

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ:
MagmaAdventure©
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΟ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
(Με βάση τους άξονες των Νέων Διαθεματικών Προγραμμάτων Σπουδών των Μαθηματικών για την Α/θμια
και Β/θμια Εκπ/ση)
Η Team Magma υλοποιεί τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα MagmaAdventure© για το Δημοτικό και το
Γυμνάσιο, τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη και καλλιέργεια της Λογικο-Μαθηματικής σκέψης.
ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Α) ΔΗΜΟΤΙΚΟ
1) «Η εποχή των δεινοσαύρων», Α΄ - Β΄ τάξεις
2) «Μυστήριο στην Αρχαία Αίγυπτο», Γ΄- Δ΄ τάξεις
3) «Ο ντέντεκτιβ Black and White και τα χαμένα διαμάντια», Ε΄- ΣΤ΄ τάξεις
Β) ΓΥΜΝΑΣΙΟ
«Το χαμένο στοιχείο του Ευκλείδη», Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεις
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STEAM*
ΔΗΜΟΤΙΚΟ - ΓΥΜΝΑΣΙΟ
«Αποστολή στο διάστημα» Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις Δημοτικού
Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεις Γυμνασίου
* Πρόγραμμα Διαβαθμισμένης Δυσκολίας STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics)
Κάθε Πρόγραμμα αποτελείται από 2 Δράσεις:
1) MagMind©: ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό λογισμικό, με τη μορφή ενός σύγχρονου τηλεπαιχνιδιού- off
cameras.
2) MagMystery©: οι μαθητές αναλαμβάνουν μια αποστολή και την επίλυση ενός μαθηματικού “μυστηρίου”.
Διάρκεια Προγραμμάτων: 1 ώρα & 30 λεπτά
Ώρες υλοποίησης Προγραμμάτων: καθημερινά 9 πμ & 11 πμ ή κατόπιν συνεννόησης
Αριθμός μαθητών ανά Πρόγραμμα: έως 60 παιδιά, χωρισμένα σε ολιγομελείς ομάδες
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι δράσεις του MagmaAdventure© μπορούν να διαμορφωθούν κατόπιν συνεννόησης για
οποιαδήποτε θεματική ενότητα επιθυμείτε.
 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας:
http://www.team-magma.gr
 Ελ. Βενιζέλου 10 & Πύργου 7, TK 166 75
 ΓλυφάδαΤηλέφωνο/Fax : 210 9626022
 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21-11-17, 12:13

lamella

Σε έναν υπερσύγχρονο χώρο 1500 τετραγωνικών μέτρων στα νότια προάστια, διαμορφωμένο κατάλληλα για να φιλοξενεί παιδιά από 4 έως 17 ετών, με πάνω από 20 θεματικές αίθουσες, χώρους αναψυχής για συνοδούς δασκάλους, περιμένουμε παιδιά και ενήλικες να ζήσουν την εμπειρία της LAMELLA!Επηρεασμένοι από τα ανησυχητικά ποσοστά παχυσαρκίας στην Ελλάδα, θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα Πρότυπο Κέντρο Διαδραστικής Εκπαίδευσης με ειδίκευση στα Συναισθήματα και τη Διατροφή, όπου θα καλλιεργείται η σχέση μεταξύ Συναισθηματικής Ευεξίας και Διατροφικών Συνηθειών μέσα από διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλα τα παιδιά!

Αναλυτικές πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προσφέρονται θα βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.lamella.gr/ 

robotakia

Τα Robotakia θα χαρούν να οδηγήσουν παιδιά δημοτικού, σε ένα εκπληκτικό «ταξίδι» στην ρομποτική διάρκειας 90 λεπτών !
Τα παιδιά, σχηματίζουν ομάδες των 2-3 παιδιών, και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών μας (1 εκπαιδευτής ανά 12 παιδιά περίπου) δημιουργούν το πρώτο τους robot και στη συνέχεια το προγραμματίζουν.
Τα παιδιά από 1η έως 4η δημοτικού χρησιμοποιούν την εκπαιδευτική σειρά Lego WeDo 2.0 ενώ τα παιδιά 5ης και 6ης δημοτικού μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εκπαιδευτική σειρά Lego MindStorms EV3.
Στα Robotakia, αγαπάμε τη διδασκαλία των παιδιών, και έχουμε ως αποστολή μας την προετοιμασία τους για τον κόσμο της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών που θα δημιουργήσουν. Τα εργαστήριά μας αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των γνώσεων που παρέχει το σχολείο, με τις πρακτικές εφαρμογές που τα παιδιά συναντούν καθημερινά γύρω τους. Η σύνδεση αυτή επιτυγχάνεται μέσω ενός συναρπαστικού βιωματικού εργαστηρίου-παιχνιδιού, γεμάτο φαντασία, δημιουργία , κατασκευές, προγραμματισμό και πειράματα.
Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά χτίζουν ισχυρά την πεποίθηση ότι οι επιστήμες αυτές έχουν μεγάλη πρακτική αξία και εφαρμογή. Τέλος, τις συνδέουν με τη χαρά της ανακάλυψης και της δημιουργικότητας, τις αγαπούν και τις αντιμετωπίζουν με μεγάλο ενδιαφέρον.
Η ομάδα μας αποτελείται από υψηλού επιπέδου διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, με πάθος για την τεχνολογία και τη διδασκαλία της στα παιδιά.

Α Δημητρίου Γούναρη 178 και Μυκηνών 19, 16674 Γλυφάδα, Ελλάδα
Τ +30 210 962 9999, E Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., W www.robotakia.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18-09-17, 11:33