Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη

Θέατρο

 

Αρμόδια για το περιεχόμενο των σελίδων είναι τα αντίστοιχα τμήματα των Διευθύνσεων Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επισημαίνεται ότι οι κατωτέρω αναρτήσεις σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν έγκριση των παρατιθέμενων παραστάσεων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί το περιεχόμενο και η καταλληλότητα του θεάματος, ούτε η ασφάλεια του χώρου στον οποίο παρουσιάζεται. Καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων να ενημερώνονται για το περιεχόμενο των παραστάσεων πριν από την παρακολούθησή τους από μαθητές.

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΑΜΑΤΩΝ 2017-2018 

ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ

 

parastasi i aliki sinanta ti xora ton thavmaton

Ημερομηνία κατάθεσης: 11/10/2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

Η ΑΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΝΕΦΕΛΗ ΤΣΙΠΟΥΡΙΔΗ

ΘΙΑΣΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ALTERCOM

ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 34, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ

2103477878

ΚΥΡΙΑΚΕΣ

12:00 & 15:00

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

€ 5,00

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

«Η Αλίκη συναντά τη χώρα των θαυμάτων»

Ένα παραμύθι με μουσική από την όπερα

            

            «Η Αλίκη συναντά τη χώρα των θαυμάτων» είναι μια παραμυθένια όπερα, που έχει σαν στόχο να μυήσει τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, στον κόσμο της όπερας με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό.

Έχει παρουσιαστεί με επιτυχία στο θέατρο του ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα, στο Δήμο Παπάγου στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου, στα πλαίσια εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ανέμου από την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, στο Δήμο Κεφαλλονιάς στο θέατρο Κέφαλος, στο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης, στη Σαντορίνη και σε σχολεία.

Η υπόθεση και ο στόχος της παράστασης:

Η Αλίκη ξεκινά το ταξίδι της με σκοπό να γνωρίσει καινούργιους τόπους και να συναντήσει τα μαγικά πλάσματα των παραμυθιών που τόσο αγαπά.

Με τη βοήθεια ενός μάγου βρίσκεται σ’ ένα μακρινό κάστρο όπου μοναδικός κάτοικος είναι ένας μοναχικός πρίγκιπας.

Μέσα από το ταξίδι ανακαλύπτει τη δύναμη της αγάπης και με τη βοήθεια της μουσικής καλείται να ξεπεράσει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται ώστε να βρει το δρόμο του γυρισμού...

 

«Και μην ξεχνάς πότε πότε να κλείνεις τα μάτια σου και να ακούς τη μουσική. Έτσι όποιος μαγικός τόπος θελήσεις, θα είναι εκεί.»

Η παράσταση είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στο θέατρο και την όπερα. Τα μουσικά αποσπάσματα που έχουν επιλεχθεί καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της οπερατικής δραματουργίας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι απλά, για να μπορούν οι ίδιοι οι ηθοποιοί-τραγουδιστές με την εναλλαγή χαρακτήρων και συναισθηματικής κατάστασης να διεγείρουν τη φαντασία των παιδιών. Οι αλλαγές των ρόλων γίνονται επί σκηνής για να μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν τις μεταμορφώσεις.

«Τι θα συμβεί αν, από μια ιδιοτροπία της τύχης, γίνει δυνατόν να περάσουν οι ήρωες της όπερας, από τον μυθικό κόσμο τους, στον πραγματικό;

Αν σχιστεί το, επιμελώς υφασμένο από πέντε αιώνες οπερατικής παράδοσης, παραπέτασμα, που χωρίζει τη φαντασία από την πραγματικότητα;

Το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας, βασικό υλικό των μύθων και των ονείρων, θα γίνει άραγε παιχνίδι του θεάτρου και της ζωής;

Και πού θα βρεθούμε, εμείς οι θεατές, αν τα πρόσωπα της όπερας πάρουν σάρκα και οστά και πηδήσουν, από το σανίδι του θεάτρου, στις καρέκλες της πλατείας;»

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Η ομάδα απαρτίζεται από έμπειρους παιδαγωγούς μουσικούς με πλούσιο βιογραφικό, όσον αφορά τη συμμετοχή τους σε άλλες παιδικές παραστάσεις τέτοιου είδους (Παιδική σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Παιδική Xορωδία Rosarte, Μουσικά Σύνολα Δήμου της Αθήνας, ορχήστρα Camerata)

Αλίκη, Μάγισσα: Ιωάννα Βρακατσέλη (mezzo-soprano)

Μαργαρίτα, Γάτα, Κούκλα, Βασίλισσα, Αλέξανδρος: Αγάπη Παπαμήτσου (soprano)

Αφηγητής, Μητέρα: Νεφέλη Τσιπουρίδη ή Ζωή Λυμπεροπούλου

Μουσικός, η ηχώ: Αλέξανδρος Φαρρής ή Μυρτώ Ακρίβου (piano)

Σκηνοθέτης: Αντώνης Περπινιάς

Κείμενα: Νεφέλη Τσιπουρίδη

Σκηνικά – κοστούμια: Στεφανία Βάρδα-Μάρθα Τζαβάρα

Κάπες βασίλισσας και μάγου: Παρασκευή Μπαρκαγιάννη

Επιδιορθώσεις: Κατερίνα Δασκαλάκη

HAlikhSthXwraTwn8aumatwn

Ημερομηνία κατάθεσης: 15/10/2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

"Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ"

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΛΙΟΥΙΣ ΚΑΡΟΛ

ΘΙΑΣΟΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΗΣ

ΘΕΑΤΡΟ

ΦΑΡΓΚΑΝΗ ART

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ 10

6949903633

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία-Κυριακές για το κοινό

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΝΑΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

6949903633

ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10Ε, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 8Ε

6Ε ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

https://www.facebook.com/theatroTonPaidion/

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Ποια είναι η Αλίκη; 
Είναι ένα κορίτσι . Είναι όλοι μας. Η Αλίκη είμαστε εμείς. 

Ποια είναι η Χώρα των Θαυμάτων; 
Είναι μια χώρα μαγική όπου όλα ανατρέπονται. 
Είναι ο ιδανικός κόσμος που ονειρεύονται τα παιδιά. 
Μια ζωή επαναστατική, εκεί όπου όλα είναι πιθανά κι όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να ονειρεύεσαι. 

Το Θέατρο των Παιδιών στην εναρκτήρια του παράσταση έχει τη χαρά να συστήσει στα παιδιά την πιο διάσημη και γοητευτική ηρωίδα σε όλο τον κόσμο! Είναι η Αλίκη, που ακολουθώντας τον Κούνελο στην τρύπα του και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο.

Έτσι, καλεί τον αγαπημένο σκηνοθέτη των παιδιών, Δημήτρη Αδάμη, που διασκευάζει τα δύο βιβλία του Λιούις Κάρολ: «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Μέσα από τον Καθρέφτη και τι είδε η Αλίκη εκεί» και τα μεταφέρει στην πιο μαγική παράσταση που έχει δημιουργήσει ως τώρα για τα παιδιά. 

Είναι μια παράσταση που δεν πατάει στη σκηνή αλλά πετάει πάνω από τον χώρο της λογικής , ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει , οι κανόνες του θεάτρου φτιάχνονται από την αρχή. Με απίστευτο χιούμορ και αυθόρμητη φαντασία οι ηθοποιοί ακολουθούν τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα στον κόσμο της ενηλικίωσης.

Με αληθινή αυθεντική αφέλεια στην παράσταση ζώα και αντικείμενα μιλούν , όλα μικραίνουν και μεγαλώνουν. Στήνεται ένας τρελός χορός, ένα τρελό τσάι-πάρτυ φαντασίας όπου ξετυλίγουν τις φιγούρες τους ο Άσπρος Κούνελος με τη Γάτα Τσεσάιρ , ο Καπελάς με την Κάμπια , η Κόκκινη Βασίλισσα σε ένα ξέφρενο Κροκέ, οι αστείοι Τουιντλιντάμ και Τουιντλντί, ο Χάμπτι Ντάμπτι που δίνει καινούριο δικό του νόημα στις λέξεις, τα Τραπουλόχαρτα-Κηπουροί και τα Πιόνια του Σκακιού καθώς και όλα τα μαγικά πλάσματα της φαντασίας του Λιούις Κάρολ.

Η παράσταση θα σας περιμένει να σας μαγέψει ,να σας συγκινήσει και να σας χαρίσει μοναδικές στιγμές τρυφερής παιδικής αθωότητας. Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης προέρχονται όλα από τη Μεγάλη Βρετανία και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια από την Αγγλία , τη Σκωτία μέχρι και την Ιρλανδία καθώς και τον μέγα μουσικό πλούτο των Κελτών. 

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Συντελεστές: 
Διασκευή –Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά: μαγικές σβούρες 
Κοστούμια: Βέρα Αναστασάκου 
Kίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μάσκες – Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού 
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί: Τρύφων Κεχαγιάς
Παραγωγή: Θέατρο των Παιδιών
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Βατικιώτης, Ηλίας Καπούλας, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Μαρία Λαφτσίδου, Ανδρέας Μαυρίδης, Κορνηλία Προκοπίου, Νίκος Τσολερίδης

18-10-17, 10:16

Το κομμάτι

ToKommati

Ημερομηνία κατάθεσης: 10/10/2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

Το κομμάτι

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Γιώργος Δ. Λεμπέσης

ΘΙΑΣΟΣ

Γιάννης Αθητάκης, Λορίνα Κατσιώτη, Παναγιώτης Κατσώλης, Σοφία Μανώλη, Κατερίνα Μπαραμπούτη, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Σοφία Παπουλάκου, Αχιλλέας Σκεύης, Ιωάννα Τσιγκουρλά, Γιάννης Φιλίππου.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Δημήτρης Κουκάς

ΘΕΑΤΡΟ

ΧΩΡΑ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Αμοργού 20, 11256, Αθήνα

Πληροφορίες – Κρατήσεις για συλλόγους και σχολεία:  Δημήτρης Κουκάς 6947 300609

Πρωινές παραστάσεις

Κατόπιν συνεννόησης για σχολεία


Κυριακές για κοινό και 
group: 11:30 και 15:00

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΟΧΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 (ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ)

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Καθημερινές  για σχολεία: 6 ευρώ

Κυριακές:  12 ευρώ(παιδιά) – 14 ευρώ(ενήλικοι)

Ομαδικά κατόπιν συνεννόησης για εκπτωτικά εισιτήρια

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Η νέα Μουσική Παιδική θεατρική παράσταση του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών  Γιώργου Δ. Λεμπέση και σε Μουσική της Μόνικα.

Μία πρωτόγνωρη διασκεδαστική εμπειρία που θα εξάψει τη φαντασία θα γεμίσει το μυαλό και την καρδιά των θεατών, με θετικά μηνύματα.

Το Κομμάτι είναι μια φανταστική περιπέτεια που μιλάει για τα όνειρα και το πώς όλοι μας, πρέπει να προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι.

Η Γούλα είναι ένας πολύ μικρός πλανήτης με δύο πόλεις: την φωτεινή, όμορφη, καθαρή και οργανωμένη Αστάρτη και τη σκοτεινή, σκονισμένη και βρώμικη Ντούρτα. Η Αστάρτη έχει ουρανό, ενώ η Ντούρτα ένα κενό.

Οι δύο πόλεις, που έχουν τη δυνατότητα να μετάκομίζουν όποτε το θελήσουν, βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη και μια συνεχή καταδίωξη, επειδή η Ντούρτα προσπαθεί να πάρει τον ουρανό της Αστάρτης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κάτοικοι της Αστάρτης είναι πάντα σε επιφυλακή. Έτσι, όταν ένα κομμάτι του ουρανού, θα πέσει στην πόλη της Αστάρτης, τα πάντα θ’ αλλάξουν…… Και έτσι η περιπέτεια αρχίζει.

Μια ιστορία που μας προτρέπει να κρατάμε τα όνειρα μας ζωντανά, προφυλάσσοντας όλα όσα θεωρούμε γύρω μας ‘δεδομένα.΄ Για μια κοινωνία που, αν πιστέψει ότι μπορεί, τότε στ’ αλήθεια θα μπορέσει να γίνει όμορφη. Ένα παραμύθι απ’ αυτά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!

Η παράσταση - επίκαιρη όσο ποτέ - έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά απέναντι σε σημαντικές αξίες της ζωής,  αλλά και να τα αφυπνίσει απέναντι σε καθημερινές έννοιες και γεγονότα.

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρική, ψυχαγωγική, διασκεδαστική, διαδραστική και με την συμμετοχή των παιδιών προσφέρει αφορμές για έντονη σκέψη και βαθιά συγκίνηση. Οι  ηθοποιοί, με παιδεία σε θέατρο - χορό – τραγούδι  συνεπαίρνουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές με τη ζωντάνια τους και την ερμηνεία τους.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Γιάννης Αθητάκης, Λορίνα Κατσιώτη, Παναγιώτης Κατσώλης, Σοφία Μανώλη, Κατερίνα Μπαραμπούτη, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Σοφία Παπουλάκου, Αχιλλέας Σκεύης, Ιωάννα Τσιγκουρλά, Γιάννης Φιλίππου.

Οι Συντελεστές της παράστασης είναι:

Κείμενο: Γιώργος Δ. Λεμπέσης

Σκηνοθεσία: Αθηνά Ξενίδου

Μουσική: Μόνικα

Στίχοι: Βαγγέλης Λεμπέσης

Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα

Κοστούμια: Βάλη Μαυρίδη

Φωτισμοί: Παναγιώτης Τσέβρενης & Γιώργος Τέλλος

Χορογραφίες: Μιμή Αντωνακάκη

Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Κουκάς

Παραγωγή: Amuse concept events & People entertainment group

aiswpouParamy8oi

Ημερομηνία κατάθεσης: 26/9/2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

«ΑΙΣΩΠΟΥ ΠΑΡΑ-ΜΥΘΟΙ»

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΔΡ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΚΗΣ

ΘΙΑΣΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΕΝ ΟΔΩ»

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΔΡ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΚΗΣ

ΘΕΑΤΡΟ

ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΕΓΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

6909842364, 6972010441, 2108656501

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ & ΠΟΛΥΧΩΡΟΥΣ- ΠΡΩΙΝΕΣ Ή ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΙ

6909842364, 6972010441, 2108656501

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ & ΠΟΛΥΧΩΡΟΥΣ- ΠΡΩΙΝΕΣ Ή ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ)

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΔΩΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ)

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

https://www.facebook.com/enodotheater/

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

 

Ο μεγαλύτερος παραμυθάς της ιστορίας, ο Αίσωπος, μας παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο τις διδαχές του τεμπέλη τζίτζικα και του εργατικού μέρμηγκα, του ψεύτη βοσκού, του πονηρού γάτου και των ορνίθων , του λιονταριού και του ποντικού, της χελώνας και του λαγού και της κολοβής αλεπούς. Βέβαια ο πονηρός κόρακας θα προσπαθήσει να μπερδέψει τον παραμυθά μας αλλά στο τέλος θα χάσει τα τυριά και τα πασχάλια.

Με την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια του θιάσου μας τα ζώα του δάσους θα ζωντανέψουν μπροστά στα παιδιά και θα τα ταξιδέψουν στη χαρά και τη γνώση.

Ο συγγραφέας και θεατροπαιδαγωγός  Δρ. Αντώνης Γάκης, ως καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής της Εκπαιδευτικής Θεατρικής Ομάδας «ΕΝ ΟΔΩ», δραματοποιεί τα διδακτικά παραμύθια του με μόνο στόχο να ταξιδέψουν όπου υπάρχουν παιδιά, ώστε να προσφέρει Γνώση, όχι μόνο μέσα από την ανάγνωση, αλλά μέσα από την ζωντανή θεατρική εικόνα. Η εξοικείωση των παιδιών με την θεατρική τέχνη συνδυάζεται με την καλλιέργεια του πνεύματος, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία.

Οι παραστάσεις του συγγραφέα και σκηνοθέτη Δρ. Αντώνη Γάκη βασίζονται σε εκπαιδευτικές θεατρικές τεχνικές επινοημένες ώστε το θέαμα να ταυτίζεται με τον αυθορμητισμό, το αυξημένο ένστικτο των παιδιών και να ανταποκρίνονται επάξια στο κατεξοχήν πιο απαιτητικό κοινό που δεν είναι άλλο από τους μικρούς μας φίλους…

 

 

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΔΡ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΚΗΣ

ΣΤΙΧΟΙ: ΔΡ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΚΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ

                     ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

                     ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

                     ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΚΗΣ

Θεατρολόγος: Αναστασία Φιριππή

 

oneiroulis

Ημερομηνία κατάθεσης: 9/10/2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

Ο ΟΝΕΙΡΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

(διαδραστική παράσταση με παράλληλη προβολή stop motion animation & συνοδευτική εκπαιδευτική δραστηριότητα & κατασκευή χάρτινης μαριονέτας)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΝΤΟΡΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΙΑΣΟΣ

ΑΝΑΣΣΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

6977353886 – 2105013404

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ Ή ΜΗ) ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

6977353886 - 2105013404

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ (ηλικίες 3,5-7,5 χρονών)

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Παράσταση: 5 ευρώ / θεατή

Συνοδευτική δραστηριότητα: 2 ευρώ/θεατή

(στην τιμή περιλαμβάνονται τα υλικά της δραστηριότητας)

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

http://anassaart.wix.com/site

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Μια φορά κι έναν καιρό σε έναν τόπο κοντινό, στην Επιπεδοχώρα, ζούσε ο Ονειρούλης, ένα σημείο που ζούσε μια μονότονη ζωή!

Ώσπου μια μέρα, γνωρίζει την Γραμμή και όλα αλλάζουν… Η ζωή του παίρνει χρώμα και σχήμα. Για την ακρίβεια… σχήματα!

Ένα εκπαιδευτικό παραμύθι όχι μόνο για τα σχήματα αλλά και για τη σημασία της συνεργασίας και της φιλίας.

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση με παράλληλη προβολή stop motion animation εμπνευσμένη από την διδακτέα ύλη της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που εισαγάγει τα παιδιά στον κόσμο της γεωμετρίας με απλό, έξυπνο, ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι, την φαντασία, τα συναισθήματα και την χρήση της τεχνολογίας. Την παράσταση διαδέχεται μια βιωματική δράση που αποτελείται από προβολές πινάκων, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές και στοχεύει στην κατανόηση του θέματος της παράστασης και στην εμβάθυνση των εννοιών που διατυπωθήκαν κατά την διάρκεια της.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Συγγραφή - Σκηνοθεσία: Ντόρα Ζαχαροπούλου

Κοστούμια: Ευangelia

Μουσική: Ξενοφώντας Υφαντής

Χορογραφίες: Αμαλία Κοσμά

Σχεδιασμός stop motion animation: Εύα Μούρτζη

Ηθοποιοί-Εμψυχωτές: Ελευθερία Γαλιατσάτου, Ήρα Μαγαλιού

stonesoup

Ημερομηνία κατάθεσης: 04 /10 /2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

Stonesoup, a travelling recipe

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Παραδοσιακά Αγγλικά παραμύθια

ΘΙΑΣΟΣ

The Talking Oak Company (Ιωάννης Ασκάρογλου, Βιργινία Κοκκίνου)

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Ιωάννης Ασκάρογλου

ΘΕΑΤΡΟ

Παραστάσεις σε σχολεία μόνο

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΝΑΙ (Αττική, αλλά και περιφέρεια κατόπιν συνεννόησης)

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σε σχολεία (θέατρο σχολείου, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων ή και αίθουσες διδασκαλίας)

Μαρία Βλαχοσταθοπούλου:

+30 698 001 5756

Καθημερινές πρωινά-μεσημέρι-απόγευμα κατόπιν συνεννόησης

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πρωτοβάθμια (Δημοτικά σε παιδιά με 2-3 έτη εκμάθησης Αγγλικών)

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

3 - 4 € / άτομο

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

https://www.facebook.com/TheTalkingOakCompany/

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Η παράσταση γίνεται εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά και περιλαμβάνει αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους καθώς και σημεία διάδρασης με τα παιδιά. Η ιστορία είναι βασισμένη στο ξακουστό παραμύθι της πετρόσουπας (Stonesoup), το οποίο έχει εμπλουτιστεί με άλλες, κυρίως παραδοσιακές, αγγλικές ιστορίες. Για κάθε υλικό από τα πέντε που προστίθενται στην πετρόσουπα, ξεκινάει και μία νέα ιστορία. Οι ιστορίες έχουν επιλεχθεί ώστε να προάγουν τα ιδανικά της καλοσύνης, της αξίας του να μοιράζεται κανείς τα αγαθά με τους άλλους καθώς και της μάθησης μέσω της εμπειρίας.

·       “Stonesoup”: Σε ένα χωριό, οι κάτοικοι αρνούνται να προσφέρουν φαγητό σε δύο πεινασμένους ξένους ταξιδιώτες. Αλλά όταν οι ταξιδιώτες αρχίζουν να μαγειρεύουν μια πετρόσουπα, τότε σιγά-σιγά κάθε ένας από τους χωρικούς προσφέρει και ένα συστατικό - λαχανικό. Έτσι, με μια μικρή συνεισφορά από τον καθένα μια μεγάλη πετρόσουπα φτιάχνεται και την μοιράζονται και την ευχαριστιούνται όλοι στο χωριό.

·        “A fairy tale about salt”: Ένας βασιλιάς διώχνει την μικρότερη κόρη του από το βασίλειο όταν του λέει ότι τον αγαπά όπως οι άνθρωποι αγαπούν το αλάτι. Μόνο χρόνια μετά, όταν ο βασιλιάς θα γευτεί πόσο άνοστα είναι τα ξακουστά, αλλά μαγειρεμένα χωρίς αλάτι, φαγητά από την κόρη του, θα καταλάβει το λάθος του και πόσο η κόρη του τον αγαπούσε.

·       “How the hot pepper got sweet”: Σε ένα φτωχό αγρότη έμεινε μόνο μια καυτερή κόκκινη πιπεριά. Λόγω της αγάπης όμως που της είχε δείξει, η πιπεριά του έδωσε σπόρους για γλυκές πιπεριές και έτσι με ένα τέχνασμα μπόρεσε να πάρει την πληρωμή του από το άδικο αφεντικό του.

·       “The oak tree and the courgette”: Η κολοκυθιά ήταν άπληστη για νερό και δεν άφηνε καθόλου στη διψασμένη βελανιδιά. Έτσι, η κολοκυθιά μεγάλωσε πάρα πολύ και ο αγρότης ήταν πολύ χαρούμενος που θα πουλούσε τα τεράστια κολοκύθια στην αγορά. Όμως όταν ήρθε ξηρασία, η κολοκυθιά χωρίς την σκιά της διψασμένης βελανιδιάς θα πέθαινε. Η βελανιδιά συγχώρεσε την κολοκυθιά και την έσωσε δίνοντας λίγο νερό από τις βαθιές της ρίζες.

·       “Onion vs. garlic”: Σε μια μακρινή χώρα, δόθηκε χρυσός ως αντάλλαγμα σε έναν καλοπροαίρετο αγρότη που τους σύστησε ένα καινούργιο λαχανικό, το κρεμμύδι. Τότε ένας πονηρός αγρότης, μαθαίνοντας την ιστορία, σκέφτηκε να κάνει το ίδιο με τον σκόρδο για να πάρει ίσως διαμάντια για πληρωμή. Όμως ως πληρωμή πήρε κρεμμύδια, αφού αυτό ήταν πια το πιο πολύτιμο πράγμα σε εκείνη τη χώρα.

·        “The huge carrot”: Ένα καρότο είναι τόσο τεράστιο που δεν μπορεί κανένας να το βγάλει από τη γη, χρειάζεται βοήθεια από όλους. Μόνο που τελικά διαπιστώνεται ότι το καρότο είναι τόσο μεγάλο που βγαίνει από την άλλη άκρη της γης, όπου το τραβάνε κάποιοι άλλοι. Να το τραβήξουμε λοιπόν πάλι όλοι μαζί για να βγει ή να το αφήσουμε στην άλλη οικογένεια που ίσως το χρειάζεται περισσότερο;

Η παράσταση έχει εμπλουτιστεί με διαδραστικά παιχνίδια, τα οποία γίνονται στα Αγγλικά, ώστε να εξοικειώνονται τα παιδιά με την Αγγλική γλώσσα μέσω του παιχνιδιού.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Ιωάννης Ασκάρογλου, ηθοποιός

Βιργινία Κοκκίνου, αφηγήτρια

Άρτεμις Θεοδωρίδη, γραφικός σχεδιασμός

Χριστίνα Δάλλα, σκηνικά αντικείμενα

Μαρία Βλαχοσταθοπούλου, επικοινωνία

thesNaVroume

Ημερομηνία κατάθεσης: 10/10/2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

«ΘΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ MΟΥ;»

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Κοραλία Τσόγκα

ΘΙΑΣΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΑ

ΜΑΙΝΑΣ ΥΑΚΙΝΘΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Μαίρη Ραζή

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο Πρόβα

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Αχαρνών και Ηπείρου 39, 10439 Αθήνα

210 8818326-2108818117

καθημερινές για σχολεία κατόπιν συνεννόησης και εντός σχολικού ωραρίου

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΝΑΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΕΩΣ

210 8818326-2108818117

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΕΩΣ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

5€ ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

http://www.prova.gr/party.theatroprova.gr/sxoli.theatroprova.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Τι είναι αυτό που αν το φωναξεις θα γυρίσω το κεφάλι; Τι κι αν ειν’ μόνο δικό μου πιο συχνά το λεν’ οι άλλοι.» Τι είναι;
Το όνομά μου!
Τι συμβαίνει όμως όταν ένα παιδί χάνει το όνομά του; Τι περιπέτειες θα περάσει

για να συλλέξει τα γράμματά του;

Ποιός του το πήρε και γιατί;

Τελικά τι έχει σημασία, πώς μας λένε ή ο χαρακτήρας μας;

Το παιδί θα συναντήσει το Μελτέμι που ανταγωνίζεται τον Ήλιο, ένα βιαστικό

Ρολόι, ένα Ψάρι που ξεχνά, έναν γελαστό Δράκο, δύο τρελούς Επιστήμονες, το Ξωτικό του ουράνιου τόξου, έναν πλανόδιο Τραγουδιστή, μια Λίμνη ερωτευμένη με το Φεγγάρι, έναν ταξιδιάρη Ανεμοστρόβιλο και άλλους πολλούς αλλοπρόσαλλους χαρακτήρες.

Για να μάθετε αν θα το βοηθήσουν ελάτε και εσείς μαζί, σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι!
Το έργο αφηγείται την ιστορία ενός συγκεκριμένου ονόματος, κοριτσιού ή αγοριού, και τις περιπέτειες του. Κατόπιν συνεννοήσεως, σαν έκπληξη για τα παιδιά, θα μπορούσαμε να παίξουμε την ιστορία όποιου ονόματος επιθυμείτε! Μπορείτε να επιλέξετε όνομα κατόπιν κλήρωσης στην τάξη ή κάποιου παιδιού που γιορτάζει ή ακόμα το ονόματος της δασκάλας ή του δασκάλου που είναι υπεύθυνοι για τις θεατρικές δραστηριότητες του σχολείου. Αυτό όμως θα είναι το μυστικό μας! Το όνομα του παιδιού δεν αποκαλύπτεται παρά μόνο στο τέλος του έργου!
Τρείς ηθοποιοί χορεύουν, τραγουδούν, παίζουν ζωντανή μουσική με κιθάρα και κρουστά. Οι μικροί θεατές συμμετέχουν και βοηθούν το παιδί να βρει τα γράμματα του ονόματός του. Κάθε γράμμα κρύβει τη δική του ιστορία, το δικό του διδακτικό μήνυμα. Ένα κείμενο γραμμένο με πολύ χιούμορ, αγάπη και κέφι για το όνομα του κάθε παιδιού που δεν το ρώτησαν όταν του το έδωσαν οι γονείς του.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ                                                             

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κοραλία Τσόγκα                

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ελένη Σούμη                        

ΜΟΥΣΙΚΗ-ΚΙΘΑΡΑ: Υάκινθος Μάινας                       

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Σίμων Πάτροκλος

ΠΑΙΖΟΥΝ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΑ
ΜΑΙΝΑΣ ΥΑΚΙΝΘΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 18-10-17, 13:52

alikiGeymaton

Ημερομηνία κατάθεσης: 10/10/2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗΣ & ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΤΣΑΡΑΓΚΟΥ

ΘΙΑΣΟΣ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΕΣΙΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Νεόφυτος Παναγιώτου

ΘΕΑΤΡΟ

ΑΝΕΣΙΣ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

6972119090

Καθημερινά στις 10.00

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΟΧΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α/ΒΑΘΜΙΑ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

7

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

www.theatroanesis.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της αντί-bullying κωμωδίας «ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι», το συγγραφικό δίδυμο των Θεόδωρου Κανδηλιώτη & Κατερίνας Τσατσαράγκου επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου Άνεσις.

Στον κόσμο της μαγειρικής τέχνης και της υψηλής γαστριμαργίας, υπάρχει μόνο ένα βραβείο, που σε καταξιώνει μια και για πάντα στα μάτια της κουζίνας! Οι σπουδαιότεροι σεφ στον κόσμο διαγωνίζονται μέχρι τελικής πτώσης, με έπαθλο τον υπερπολύτιμο Χρυσό Τρίφτη, καταθέτοντας στα πιάτα τις πιο πρωτότυπες δημιουργίες τους, συνδυάζοντας τα πιο απίθανα υλικά και προκαλώντας τους γευστικούς κάλυκες της κριτικής επιτροπής!

\Ποιος θα είναι ο νικητής; Ποιος θα επικρατήσει ανάμεσα σε κολοσσούς της εστίασης όπως ο μετρ της απόλαυσης Τοτόστ Προφιτερόλ, ο σεφ-επιτομή της υγιεινής διατροφής Πράσεν Βιταμίνεν και η γκουρού των gourmet σπεσιαλιτέ Νιόκη Παρμεζάνα;

Ή μήπως έχει ελπίδες η παρορμητική πλην αμφιβόλου ταλέντου, ικανοτήτων και ευφυΐας, νεαρή Αλίκη; Μπορεί η ατσάλινη θέληση, η αγάπη για τη μαγειρική κι η προσήλωση στο στόχο, να νικήσουν την πολύτιμη εμπειρία, τη απαράμιλλη γευσιγνωσία και το στοιχειώδες IQ;

Μπορεί η κριτική επιτροπή να γνωμοδοτήσει απερίσπαστη ή ένα τόσο σημαντικό βραβείο όπως ο Χρυσός Τρίφτης δικαιούται να έχει και προσωπική άποψη για το που θα καταλήξει;

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της αντί-bullying κωμωδίας «ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι», το συγγραφικό δίδυμο των Θεόδωρου Κανδηλιώτη & Κατερίνας Τσατσαράγκου επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου Άνεσις με μια οικογενειακή κωμωδία-σάτιρα της σύγχρονης τηλεγαστριμαργίας, με επίκεντρο τη σωστή και υγιεινή διατροφή και παρελκόμενα τα ευτράπελα που προκύπτουν σε μια κουζίνα, μέσω της ανάγκης ικανών και λιγότερο ικανών σεφ, να πρωτοτυπήσουν, να εντυπωσιάσουν, να επικρατήσουν…

Διάρκεια: 90’ με διάλειμμα
Κάθε Κυριακή στις 12:00

Ειδικές τιμές και παραστάσεις για σχολεία: Δευτέρα-Παρασκευή
Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: Νεόφυτος Παναγιώτου

Τηλ: 6972 119090

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Ολυμπία Σκορδίλη
Σκηνικά-Κοστούμια: Εριώλη Κατσιώτη
Μουσική: Γιώργος Αναστασόπουλος
Χορογραφίες: Βαγγέλης Πιτσιλός
Παραγωγή:
Ma.Ka.Co Theatre

Παίζουν: Αγγελική Λάμπρη, Ολυμπία Σκορδίλη, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Νεφέλη Παπαδερού, Βαγγέλης Πιτσιλός

Με αλφαβητική σειρά μας έχουν χαρίσει τις φωνές τους οι: Αργύρης Αγγέλου, Σοφία Βογιατζάκη, Κάτια Δανδουλάκη, Σύλβια Δελικούρα, Τζόυς Ευείδη, Αντώνης Καφετζόπουλος.

romeo juliet

Ημερομηνία κατάθεσης: 6-10-2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ (ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ)

ΘΙΑΣΟΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΟΓΙΑ

ΘΕΑΤΡΟ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

6944-665757

6936-523870

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΝΑΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α/ΘΜΙΑ & Β/ΘΜΙΑ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ     6944-665757 & 6936-523870

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του μεγάλου συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ, διασκευή για παιδιά του Γιάννη Καλατζόπουλου, προσφέρει στα παιδιά το μεγάλο ηθικό δίδαγμα για την αγάπη.
Στο έργο οι ηθοποιοί μεταμορφώνονται σε γάτες και σκύλες, αντί για ανθρώπους.
Ρωμαίος είναι ένας σκύλος που ερωτεύεται την Ιουλιέτα, μια γατούλα αγκύρας. Οι αντιδράσεις και το σκάνδαλο που ξεσπάει είναι αρκετά μεγάλο. Φυσικά ο δικός μας Ρωμαίος και η δική μας Ιουλιέτα είναι ζώα, αλλά συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι. Αγαπούν, χαίρονται, απογοητεύονται και ξαναπροσπαθούν γιατί είναι νέοι ζωντανοί και σκεπτόμενοι.
Το έργο καταφέρνει να πείσει ότι η αγάπη μπορεί να κάνει δύο εχθρούς φίλους και να ζήσουν ευτυχισμένα και ειρηνικά.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Η παράσταση πλαισιώνεται από 6 έμπειρους επαγγελματίες ηθοποιούς.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Στόγια, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης – πρώην Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σκηνικά – Κουστούμια – Μάσκες: Ελένη Γεραλή

Μουσική – Σύνθεση: Κασσιανή Αμυγδαλίτση

Χορογραφίες: Κατερίνα Βαλατσού

Τελευταία τροποποίηση στις 17-10-17, 13:43

milia

Ημερομηνία κατάθεσης: 19/9/2016

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

«Η ΜΗΛΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟ ΓΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ»

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Κοραλία Τσόγκα

ΘΙΑΣΟΣ

Έφη Καραγιάννη, Εύα Χριστοδούλου, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Υάκινθος Μάϊνας

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Μαίρη Ραζή

ΘΕΑΤΡΟ

 Θέατρο Πρόβα

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Αχαρνών και Ηπείρου 39, 10439 Αθήνα

210 8818326-210 8818117

καθημερινές για σχολεία κατόπιν συνεννόησης και εντός σχολικού ωραρίου

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

 ΝΑΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ

210 8818326-210 8818117

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

5€ ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

 http://www.prova.gr/party.theatroprova.gr/sxoli.theatroprova.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Κάποτε υπήρχε μια μηλιά… Και αγάπησε ένα μικρό αγόρι. Το αγόρι έρχονταν κάθε μέρα, μάζευε τα φύλλα της, τα έφτιαχνε στεφάνι κι έπαιζε το βασιλιά του δάσους. Σκαρφάλωνε στον κορμό της, κουνιόνταν στα κλαδιά της κι έτρωγε τα μήλα της. Διαβάζει παραμύθια στον ίσκιο της. Έπαιζαν κρυφτό. Και ήταν κι οι δυο τους ευτυχισμένοι. Εμπνευσμένο από τη διάσημη ιστορία του Σελ Σιλβερσταϊν «Το Δέντρο που έδινε» είναι το έργο ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη. Η ιστορία διδάσκεται στις τάξεις του δημοτικού στην Αμερική και ανεβαίνει με τη μορφή Θεατρικού έργου για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η αγάπη ενός αγοριού και μιας μηλιάς που έχει μιλιά ζωντανεύει πάνω στη σκηνή, μπολιασμένη με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια. Τέσσερις ηθοποιοί αφηγούνται, τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν ζωντανή μουσική με κιθάρα και κρουστά και παρασύρουν στην ιστορία μικρούς αλλά και μεγάλους. Ένα τρυφερό διασκεδαστικό και διδακτικό παραμύθι με πολλά μηνύματα για την παιδικότητα και την ενηλικίωση, για τη δοτικότητα και την απληστία, για τα όνειρα και την απογοήτευση. Η Μηλιά κρατάει το μυστικό της αληθινής φιλίας που δεν είναι άλλο από την ανιδιοτελή αγάπη.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κοραλία Τσόγκα
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Χάρης Σεπεντζής
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Σίμων Πάτροκλος
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Όλγα Σολδάτου

 

ΠΑΙΖΟΥΝ
ΜΗΛΙΑ: Έφη Καραγιάννη
ΠΑΡΑΜΥΘΟΥ: Εύα Χριστουδούλου
ΑΓΟΡΙ: Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
ΜΟΥΣΙΚΟΣ: Υάκινθος Μάϊνας
Παραδοσιακά τραγούδια με συνοδεία κιθάρας και κρουστών από τον Υάκινθο Μάϊνα

Τελευταία τροποποίηση στις 6-10-17, 15:28
Σελίδα 1 από 11