Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη

Αθήνα - Με επιβάρυνση


Ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικές επισκέψεις από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα/δραστηριότητες Μουσείων και λοιπές προτάσεις φορέων στην ιστοσελίδα e-yliko έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ούτε η ασφάλεια των χώρων στους οποίους διεξάγονται.

vivliodesia

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  ''Η Τέχνη της Βιβλιοδεσίας'' απευθύνεται σε μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και υλοποιείται εντός του σχολικού ωραρίου από τον έμπειρο βιβλιοδέτη και συντηρητή παλαιών βιβλίων και χειρόγραφων Νικόλαο Καραμέτο.

Σ΄ ένα ταξίδι γνώσης, οι μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν τη γοητεία του βιβλίου, την ιστορία της γραφής και τη μαγεία της βιβλιοδεσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

LOGO ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

   ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ

  ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ  ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

   ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

   To πρόγραμμα “Η δύναμη του παιχνιδιού”, αφορά την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδαγωγών και των γονέων γύρω από θέματα που αφορούν το παιχνίδι των παιδιών προσχολικής ηλικίας στις σύγχρονες συνθήκες ζωής, καθώς και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των γονέων για την ενίσχυση του παιχνιδιού των παιδιών.

Στα πλαίσια του προγράμματος δημιουργήθηκαν δυο εγχειρίδια (ένα για παιδαγωγούς και ένα για γονείς) που στόχο εχουν την ενίσχυση του παιχνιδιού.

Το κάθε εγχειρίδιο περιλαμβάνει μια παρουσίαση του θέματος, καλές πρακτικές, βιβλιογραφία και χρήσιμα βίντεο.

Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί και 6 βίντεο διαλέξεις για τον ίδιο σκοπό.

Όλο το υλικό είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο παρακάτω σύνδεσμο. (http://www.brain.net.gr/paizontas/)

Το πρόγραμμα έχει παρουσιαστεί (σε παιδαγωγούς και γονείς) σε πάνω από 25 Δήμους της Ελλάδας.

www.paizontas.gr

info@paizontas.gr

Στρ. Παπάγου 26,Χαλάνδρι

Τηλ.: 698 6755306

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10-12-18, 12:05

5KYKLOI Το Αθλητικό Σωματείο ΠΕΝΤΕ ΚΥΚΛΟΙ σε συνεργασία με τoυς Ολυμπιονίκες Νίκο Σιρανίδη, Νίκη Μπακογιάννη, Ελένη Γεωργίου & Δέσποινα Θεοδωρίδου διοργανώνει ημερήσια αθλητικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού & γυμνασίου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.
Τελευταία τροποποίηση στις 10-12-18, 11:45

planet

Το PLANET PHYSICS είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός με σκοπό τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης στο ευρύ κοινό, με τρόπο Διαδραστικό και διασκεδαστικό! Αποτελεί το μοναδικό θεματικό Μουσείο Φυσικής που λειτουργεί στην Αττική. Δημιουργήθηκε από Φυσικούς, με ιδιαίτερη αγάπη για τη Φυσική και τις Φυσικές Επιστήμες, εμπνευσμένο από τα εντυπωσιακότερα Science Centers του εξωτερικού.

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας, άνω των 1000 τμ, οι μαθητές ανακαλύπτουν τη γνώση με τρόπο διαδραστικό και βιωματικό, πάντα με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού.

Η Διαδραστική Έκθεση του PLANET PHYSICS αποτελείται από 33 διαδραστικά εκθέματα, κάποια εκ των οποίων είναι μοναδικά σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη. Τα εκθέματα είναι οργανωμένα σε θεματικές ενότητες, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς, με βάση τις πιο σύγχρονες μουσειοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις.

Η Έκθεση πλαισιώνεται από άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, στα οποία πραγματοποιούνται δομημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα από το εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό του PLANET PHYSICS. Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα αφορούν σε θεματικές ενότητες προσαρμοσμένες στο αναλυτικό πρόγραμμα, τις γνώσεις και τις ηλικίες των μαθητών των αντίστοιχων τάξεων.

Κάποια από τα πειράματα που παρακολουθούν οι μαθητές είναι μοναδικά στην Ελλάδα και έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Το PLANET PHYSICS είναι η ιδανική επιλογή για επισκέψεις σχολείων, αφού προσφέρει στον εκπαιδευτικό τη δυνατότητα να επεκτείνει τη διδασκαλία του και στο μαθητή τη δυνατότητα να συνδυάσει την πρόσκτηση γνώσης με τον πειραματισμό, σε ένα σύγχρονο, ασφαλές κι ευχάριστο περιβάλλον!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα Νηπιαγωγείου, ακολουθείστε το σύνδεσμο Νηπιαγωγείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα Δημοτικού, ακολουθείστε το σύνδεσμο Δημοτικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα Γυμνασίου, ακολουθείστε το σύνδεσμο Γυμνάσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα Λυκείου, ακολουθείστε το σύνδεσμο Λύκειο.

Τελευταία τροποποίηση στις 23-11-18, 09:30

web logoH εκπαιδευτική δράση πραγματοποιείται στην αναρριχητική πίστα του Ολυμπιακού Σταδίου, στον τόπο συνάντησης, άθλησης και παιχνιδιού δεκάδων παιδιών καθημερινά.

Κάθε παιδί δοκιμάζει μια άνετη ή και προκλητική εμπειρία αναρρίχησης σε διαδρομές με χρήση σχοινιού, τραβέρσες χαμηλού ύψους με στρώματα, ανεμόσκαλες, ομαδικά παιχνίδια και παιχνίδια ισορροπίας.

Για περισότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

25-10-18, 09:18

Το Τονικό

Toniko

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Καλλιτεχνική Εταιρεία αφιερώνεται στη δημιουργία και υλοποίηση συναυλιών, παραστάσεων, συνεδριάσεων και πολλών ακόμη, σε συνεργασία με πολιτιστικούς, τοπικούς φορείς και ωδεία διάδοσης, με κυρίαρχο σκοπό την προώθηση της Ελληνικής μουσικής από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και κυρίως στους νέους.

Βιωματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα.

Ακολουθήστε μας σε νέους δρόμους δημιουργικότητας και γνώσεων παίζοντας. Η ομάδα «ΤοΤονικό», υπηρετώντας τις αρχές της σύγχρονης ψυχοπαιδαγωγικής δραστηριοποιείται στο χώρο της βιωματικής μάθησης με προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συννημένο έγγραφο

 

Τελευταία τροποποίηση στις 25-10-18, 09:43

allou fun park  Allou! Fun Park – Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Για πληροφορίες δείτε εδώ.

 

GAME PROJECT   To Game Project είναι ένας πρωτότυπος χώρος ψυχαγωγίας. Οι 160 τόνοι άμμου σε μια επιφάνεια 800 τ.μ. με παιχνίδια κατασκευασμένα από ξύλο, καθώς και τα 500 τ.μ. φυσικού χλοοτάπητα, το καθιστούν έναν χώρο μοναδικό μέσα στον αστικό ιστό.

Οι εγκαταστάσεις συνολικά εκτείνονται σε 3.000 τ.μ. πλήρως περιφραγμένα και προστατευμένα και περιλαμβάνουν, εκτός από τα παραπάνω, κλειστές εγκαταστάσεις 600 τ.μ. στρωμένες με ειδικό αφρώδες δάπεδο, αποδυτήρια, WC, καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο αναψυκτήριο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιούργησε η εξειδικευμένη ομάδα παιδαγωγών και εμψυχωτών του “Game Project” έχει ως κεντρικό πυλώνα το παιχνίδι μέσα από τη διάδραση και την επικοινωνία, εργαλεία αποτελεσματικά για τη σωματική, νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών οποιασδήποτε ηλικίας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πληθώρα από σωματικές, νοητικές, δημιουργικές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και δραστηριότητες έκφρασης. Ενδεικτικά αναφέρονται: τρέξιμο, ισορροπία, ξεπέρασμα φυσικών εμποδίων, αναρρίχηση (σε χαμηλό ύψος), ρίψη στόχων, επίλυση γρίφων, παζλ, εικαστικές κατασκευές, παραδοσιακά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, καθώς και πρακτικές θεατρικού παιχνιδιού, που λαμβάνουν χώρα τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο.

Τo πρόγραμμά μας είναι σχεδιασμένο σε συνάρτηση με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στόχος μας είναι ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του προγράμματος να συνδυάζεται άρτια με το παιχνίδι και την ψυχαγωγία των μαθητών, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια τους. Ανάλογα με την ηλικία των μαθητών προσαρμόζεται το επίπεδο δυσκολίας και το είδος των δραστηριοτήτων.

 Τέλος, η συνολική διάρκεια δεν ξεπερνάει τις 3,5 ώρες και ο μέγιστος αριθμός των μαθητών ανά ημερήσιο πρόγραμμα ορίζεται στους 120. Το κόστος ανά παιδί είναι 8€.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Πληροφορίες - επικοινωνία

www.gameproject.gr

Στη σελίδα του Υπουργείου παιδείας:

www.e-yliko.gr/δραστηριότητες/εκπαιδευτικές επισκέψεις/αθήνα/με επιβάρυνση

Πρόσβαση :

Εντός αστικού ιστού, στην στάση του Προαστιακού «Ηράκλειο», 30 μέτρα από την έξοδο 9 της Αττικής οδού και από την ένωση των οδών Αττική οδός και Λεωφόρος Ηρακλείου. Ο χώρος είναι 1,5χλμ από την στάση του Μετρό (πράσινη γραμμή) Νέο Ηράκλειο και εξυπηρετείται επίσης με πολλά λεωφορεία.

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 204 Τ.Κ. 14122

Νέο Ηράκλειο

Τηλέφωνα: 210- 2837906 & 6981563253 & 6949730111

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

polyxoros  Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν εκπαιδευτικούς και μαθητές να επισκεφθούν τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) και να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα ή να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνουν για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου και πραγματοποιούνται, κατόπιν συνεννόησης, Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9:15 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Παράλληλα με τα προγράμματα, τα παιδιά μπορούν επιπλέον να απασχοληθούν στους χώρους του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ και του βιβλιοπωλείου, κάνοντας διάλειμμα στο αίθριο και ξεφυλλίζοντας παιδικά βιβλία στο βιβλιοπωλείο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Φωταέριοοοτι  Δημιουργική μάθηση για σχολικές ομάδες 2018-2019 

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, έχοντας υποδεχτεί μέχρι σήμερα περισσότερους από 60.000 μαθητές, ανοίγει τις πόρτες του και φέτος στα σχολεία όλης της χώρας και μας παρουσιάζει ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους 4 έως 18 ετών.

Για περισσότερες  πληροφορίες  δείτε εδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 22-10-18, 12:04

periplanomenoMouseio

Το περιπλανώμενο μουσείο των πολιτισμών προσφέρει εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα.

Για  αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο. 

Δείτε επίσης τα ακόλουθα αρχεία: αρχείο 1, αρχείο 2αρχείο 2αρχείο 3αρχείο 4αρχείο 5, αρχείο 6

Τελευταία τροποποίηση στις 17-10-18, 09:28
Σελίδα 1 από 9